U bent hier

Bloemkoolterrine met lauwe roquefortsaus

Ingrediënten

  • 1 kg bloemkoolroosjes uit de diepvries
  • 40 g Roquefort
  • 100 g plattekaas met 20% vetgehalte
  • 5 eieren
  • 350 ml halfvolle melk
  • 20 g margarine
  • 20 g bloem
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • Peper en zout
Print

Bloemkoolterrine met lauwe roquefortsaus

Voorgerecht
75 minuten
4 personen

Verwarm de oven voor op 180°C.

Breng licht gezouten water aan de kook. Voeg de diepgevroren bloemkoolroosjes toe. Giet de bloemkool af zodra het water opnieuw kookt en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

Klop de eieren met de kwark, nootmuskaat, peper en zout. Giet het eiermengsel over de bloemkool en meng alles voorzichtig door elkaar. Giet het gerecht in een beboterde cakevorm en zet 50 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal het gerecht uit de vorm.

Bereid de Roquefortsaus net voor het opdienen. Smelt de boter in een pan. Haal de pan van het vuur, giet er de bloem bij en blijf roeren tot het mengsel klontloos wordt. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Meng er geleidelijk de melk bij met behulp van een klopper (nog steeds terwijl de pan van het vuur is gehaald). Zet de pan op een laag vuur en laat de saus onder voortdurend roeren een beetje aandikken gedurende ongeveer 5 minuten. Doe er de in blokjes gesneden Roquefort bij en meng.

Snijd de lauwe bloemkoolterrine in plakken en dien op met warme Roquefortsaus