U bent hier

Courgettetaart

Courgette

Ingrediënten

  • 700 g courgetteschijfjes uit de diepvries
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eieren
  • Enkele takjes munt
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
Print

Courgettetaart

Voorgerecht
40 minuten
4 personen
Courgette

Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een bakvorm (van ongeveer 20 cm diameter) in en zet die in de oven terwijl hij nog aan het voorverwarmen is.

Ontdooi de courgettes en laat ze uitlekken. Snijd de uien fijn en fruit deze ongeveer 15 minuten in de olijfolie samen met de courgettes.

Klop de eieren in een schaal met de knoflook, peper, zout en de fijngesneden munt.  Doe de eieren bij de courgettes/uien. Zet het vuur uit en vermeng de ingrediënten met elkaar.

Giet het mengsel in de warme bakvorm en zet deze 30 minuten lang in de oven. Bestrooi de taart eventueel met gemalen kaas en laat het gerecht nog even gratineren.