U bent hier

Crumble van rode biet met appels en noten

Ingrediënten

  • 1 pot van 200 g rode biet in blokjes (130 g uitgelekt gewicht)
  • 3 appels
  • 2 el gehakte walnoten
  • 70 g margarine
  • 70 g ruwe rietsuiker
  • 70 g bloem
  • 50 g amandelmeel
Print

Crumble van rode biet met appels en noten

Nagerecht
40 minuten
4 personen

Laat de rode biet uitlekken in een vergiet.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem een slakom voor de bereiding van de crumble: Snijd de margarine in stukjes en meng met de suiker, bloem en het amandelmeel. Kneed het met de handen tot een kruimelig deeg. Zet opzij in de koelkast.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken. Plet de noten grof.

Vermeng de rode biet met de appelstukjes en de gehakte noten in een kleine ovenschaal. Verdeel er het crumbledeeg over.

Zet ongeveer 30 minuten in de oven tot de bovenste laag goudbruin kleurt. Dien lauw op.