U bent hier

Cupcake met spinazie en verse kaas met kruiden

Ingrediënten

  • 600 g bladspinazie uit de diepvries
  • 3 eieren
  • 150 g gezouten plattekaas
  • 4 el halfvolle melk
  • 200 g T55 bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g arrowroot (of T55 bloem)
  • 8 g gist
  • 3 g gomasio
  • 3 g herbamare
  • Verse kaas met kruiden:
  • 10 g spinazie uit de diepvries
  • 15 g veldsla of rucola
  • 200 g gezouten plattekaas
  • 30 g vloeibare room
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bieslook
  • 2 el peterselie
  • 1/2 teentje knoflook

Cupcake met spinazie en verse kaas met kruiden

Print
Voorgerecht
40 minuten
6 personen

Bereiding van de cupcakes:

Ontdooi de spinazie en laat uitlekken. Stoof gedurende 15 minuten in een pan met 2 eetlepels olijfolie en een geperst teentje knoflook. Laat afkoelen.

Meng de bloem  met de arrowroot, doe de gist er bij, de herbamare en de gomasio (die laatste 2 mogen niet rechtstreeks met de gist in aanraking komen) en de platte kaas.

Klop in een andere kom de eieren met olijfolie en melk en voeg er het mengsel uit de andere kom aan toe, evenals de afgekoelde spinazie. Doe de vulling in muffin- of cakevormpjes. Zet 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C (de duur hangt af van de grootte van de cupcakes).

Bereiding verse kruidenkaas:
Mix de rucola/veldsla en spinazie met 2 eetlepels olijfolie. Giet het mengsel in een kom en meng met de plattekaas, de vloeibare room, een half teentje geperste look, de bieslook en de peterselie.

Breng de verse kruidenkaas op smaak. En serveer samen met de cupcakes.

Tips & tricks

Gomasio en herbamare kunnen vervangen worden door 6 g zout (eerst even proeven en dan eventueel nog wat zout toevoegen).