U bent hier

Gekarameliseerd varkensgebraad met rode kool en sinaasappel

Rode kool

Ingrediënten

  • 800 g fijngesneden rode kool uit de diepvries
  • 1 varkensgebraad van 500 g
  • 150 g zilveruitjes uit de diepvries
  • 100 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 1 el honing
  • 2 el olie
  • 1/2 tl Provençaalse kruiden
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml water
  • Peper en zout
Print

Gekarameliseerd varkensgebraad met rode kool en sinaasappel

Hoofdgerecht
60 minuten
4 personen
Rode kool

Bestrijk het gebraad met de honing met behulp van een kwastje. Bestrooi met Provençaalse kruiden en kruid naar smaak met peper.

Verhit de olie in een stoofpan. Bak het vlees aan alle kanten goed aan (pas op, het vlees bruint snel). Leg het vlees op een bord en bak de uitjes in het vet zachtjes al roerend tot ze lichtjes kleuren.

Doe het vlees in de pan met de witte wijn en het water. Breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten op een zacht vuur stoven. Draai het vlees af en toe om. Controleer of het vlees gaar is en laat het eventueel nog wat langer op het vuur staan.

Laat de rode kool ontdooien. Schep de rode kool in een pan en voeg de gesnipperde sinaasappelschil toe en kruid met peper. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes stoven. Controleer of de rode kool gaar is en laat eventueel nog wat langer op het vuur staan.

Snijd het gekarameliseerde varkensgebraad in plakken. Verdeel die over de borden en overgiet met een beetje kookvocht. Serveer met de rode kool met sinaasappel en gekookte aardappelen.