U bent hier

Gekarameliseerde garnalen met kokos en sesamzaad en wokgroenten met koriander

Courgette

Ingrediënten

  • 300 g soepgroenten uit de diepvries
  • 200 g bloemkoolroosjes uit de diepvries
  • 200 g courgetteschijfjes uit de diepvries
  • 100 g fijne sperziebonen uit de diepvries
  • 450 g roze garnalen
  • 1 el geraspte kokos
  • 1 el geraspte sesamzaadjes
  • 4 el poedersuiker
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 cm geschilde verse gember
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olie
  • Peper en zout
Print

Gekarameliseerde garnalen met kokos en sesamzaad en wokgroenten met koriander

Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen
Courgette

Breng licht gezouten water aan de kook. Voeg de groenten toe. Haal de groenten van het vuur zodra het water opnieuw kookt. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de gember in blokjes. Snijd de koriander fijn.

Wok de ui, de knoflook en de gember op een hoog vuur in hete olie. Doe er de groenten bij. Roerbak de groenten enkele minuten tot ze gaar maar nog al dente zijn. Doe er de sojasaus en de koriander bij. Breng op smaak met peper.

Smelt de poedersuiker in een anti-aanbakpan op een hoog vuur tot een donkere karamel. Wentel de garnalen in de karamel en kruid met peper en zout. Bestrooi met sesamzaad en geraspte kokos en meng goed door elkaar. Leg de garnalen op de groenten. Serveer onmiddellijk met de gewokte groenten.