U bent hier

Taartje met courgette

Courgette

Ingrediënten

  • 300 g courgetteschijfjes uit de diepvries
  • 2 kerstomaatjes
  • 1 bolletje mozzarella
  • 4 schijfjes bladerdeeg van elk 12 cm diameter
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
Print

Taartje met courgette

Voorgerecht
60 minuten
4 personen
Courgette

Bereid een marinade met olijfolie, tijm, laurier, een fijngesneden teentje knoflook, peper en zout.

Leg de nog diepgevroren schijfjes courgette in een diep bord en verdeel er de marinade over. Laat dit 30 minuten rusten zodat de courgettes goed de smaken opnemen.

Prik intussen in het bladerdeeg.

Verdeel na 30 minuten de courgetteschijfjes over het deeg in de vorm van bloemblaadjes. Snijd de mozzarella in fijne plakjes en leg ze tussen de courgetteschijfjes.

Laat de taartjes 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°C. Snijd het kerstomaatje en plaats het in het midden van elk taartje voordat u het opdient.