U bent hier

Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen

Ingrediënten

  • 600 g broccoliroosjes uit de diepvries
  • 1 blokje magere gevogeltebouillon
  • 100 ml halfvolle koude melk
  • 50 ml light room
  • 10 g boter
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 2 el geschaafde amandelen
  • Peper en zout
Print

Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen

Voorgerecht
20 minuten
4 personen

Smelt de boter in een stoofpan op een hoog vuur. Voeg de sjalot toe. Doe er de broccoliroosjes en het blokje gevogeltebouillon bij en kruid met peper. Giet er water bij tot de groenten onder staan. Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.

Rooster ondertussen de amandelen al roerend in een droge pan op een hoog vuur. Zet opzij.

Hou enkele gekookte broccoliroosjes opzij en doe de rest in een blender met 3 à 4 soeplepels kookvocht en 50 ml light room. Mix dit ongeveer 1 minuut tot een glad mengsel.

Verdeel de broccolivelouté over 4 grote glazen of 4 diepe borden. Versier met enkele broccoliroosjes.

Klop de koude melk tot een schuimige massa en verdeel ze over de velouté. Werk af met enkele geroosterde amandelschilfers en dien op.