U bent hier

Clafoutis van selder met appel en schelvis

Ingrediënten

  • 700 g knolsederpuree uit de diepvries
  • 1/2 appel (type Boskoop)
  • 300 g schelvis
  • 2 eieren
  • 300 ml + 50 ml halfvolle melk
  • 300 ml water
  • 10 g boter
  • 2 el bloem
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • Peper en zout
Print

Clafoutis van selder met appel en schelvis

Voorgerecht
45 minuten
4 personen

Verwarm 300 ml melk en 300 ml water in een pan. Pocheer er de visfilets in en laat uitlekken. Verdeel de visfilets voorzichtig in repen zodra ze lichtjes afgekoeld zijn. Zet opzij.

Laat de knolselderpuree ontdooien in de microgolfoven. Schil ½ appel en snijd die in 4 schijfjes. Laat de appelschijfjes karamelliseren in een pan met een beetje boter op een middelhoog vuur. Zet opzij.

Meng de knolselderpuree met de eieren, 50 ml melk, de bloem en de peterselie. Kruid met een beetje zout en peper. Meng er de vis onder (hou enkele reepjes over voor de decoratie). Giet het mengsel in 4 beboterde ovenschaaltjes. Duw een appelschijfje in het midden van de puree en zet 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.