U bent hier

Courgettechips met witgroene taartjes

Courgette

Ingrediënten

  • 200 g broccoli uit de diepvries
  • 200 g bloemkoolroosjes uit de diepvries
  • 3 eieren
  • 20 cl room
  • 25 cl melk
  • 100 g geraspte kaas
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Voor de courgettechips
  • 100 g courgetteschijfjes uit de diepvries
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • Bloem
  • Bakolie
  • Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
Print

Courgettechips met witgroene taartjes

Voorgerecht
40 minuten
4 personen
Courgette

Breng licht gezouten water aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes en broccoli toe. Haal de groenten van get vuur zodra het water opnieuw kookt en spoel onder koud water.

Kluts de eieren en voeg er de room en de melk aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de groenten in ovenschaaltjes, overgiet ze met het eimengsel, bestrooi met kaas en zet de schaaltjes 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Bereid intussen de courgettechips:

Kluts en kruid de eieren. Wentel de nog bevroren courgetteschijfjes eerst in bloem, dan in ei en uiteindelijk in paneermeel (dat gemengd is met Provençaalse kruiden).

Bak de schijfjes in warme olie of leg ze op bakpapier en draai ze om wanneer ze goed knapperig zijn.