U bent hier

Dipgroenten

erwt
Wortel

Ingrediënten

  • 300 g wortelen uit de diepvries
  • 300 g bloemkool uit de diepvries
  • 300 g romanescokool uit de diepvries
  • 300 g broccoli uit de diepvries
  • Voor de spinaziecrème:
  • 100 g spinaziebladeren uit de diepvries
  • 1 el olijfolie
  • 80 g room
  • 1/2 geperste citroen
  • Peper en zout
  • Voor de bloemkoolmousse met wasabi:
  • 80 g bloemkool uit de diepvries
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 60 g plattekaas
  • 1 mespunt wasabi
  • Peper en zout
  • Voor de ewtjes en ricotta:
  • 80 g erwtjes in conserven
  • 10 verse basilicumblaadjes
  • 40 g ricotta
  • 40 g mascarpone
  • Chilisaus
  • Zout
Print

Dipgroenten

Voorgerecht
30 minuten
8 personen
erwt
Wortel

Ontdooi de groenten.

Spinaziecrème

Breng licht gezouten water aan de kook. Voeg de spinazie toe. Haal de groenten van het vuur zodra het water opnieuw kookt. Laat uitlekken, afkoelen en mix met de olijfolie en de room. Zeef met een fijne zeef en meng met de plattekaas. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Bloemkoolmousse met wasabi

Breng licht gezouten water aan de kook. Voeg de bloemkool toe. Haal de groenten van het vuur zodra het water opnieuw kookt. Laat uitlekken, afkoelen en mix met de sojasaus en de sesamolie. Zeef met een fijne zeef en meng met de plattekaas. Breng op smaak met peper, zout en wasabi.

Erwtjes en ricotta

Laat de erwtjes uitlekken en mix samen met de basilicumblaadjes en de ricotta. Zeef met een fijne zeef. Voeg de mascarpone toe.

Breng op smaak met zout en chilisaus.