U bent hier

Doperwten sorbetijs

erwt

Ingrediënten

  • 300 g erwten uit diepvries, blik of glas
  • 1 rijpe mango
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 275 g poedersuiker
  • 1 limoen
  • Verse muntblaadjes
Print

Doperwten sorbetijs

Nagerecht
60 minuten
4 personen
erwt

Schil en ontpit de mango en snijd die in stukken.

Snijd 2 volle eetlepels muntblaadjes fijn en zet deze opzij.

Boen de limoen schoon, rasp de schil, pers het sap er uit en giet dit over de mangostukjes.  

Pureer de stukken mango en het limoensap zo glad mogelijk, schep er de muntsliertjes door en zet dit op een koele plaats.

Breng de wijn met suiker aan de kook en laat 2 minuten flink doorkoken. Voeg er de doperwten aan toe en laat alles nog 8 minuten doorkoken tot  de doperwten stuk koken. Laat het afkoelen en roer er de limoenschil door. Pureer dit alles zo glad mogelijk en meng het met de mangopuree.

Laat dit mengsel goed koud worden en maak er dan ijs van in een ijsmachine of schep het in een diepvriesdoos en zet het in de vriezer. Ongeveer 4 uur laten bevriezen. Schep alles om het half uur met een vork heel goed dooreen om de vorming van ijskristallen te voorkomen.