U bent hier

Macaroni met groenten en kippenblokjes

Ingrediënten

  • 400 g broccoli uit de diepvries
  • 150 g tomatenblokjes
  • 200 g kippenfilet
  • 250 g macaroni
  • 100 g geraspte kaas (type gryère)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout

Macaroni met groenten en kippenblokjes

Print
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Meng vier eetlepels water met het citroensap. 

Snijd de kippenfilet in blokjes, kruid met peper en zout en bak lichtjes in een pan met hete olie. Overgiet met het citroenwater en neem van het vuur.

Meng de vleesjus en de honing met behulp van een houten lepel. 

Kook de macaroni gaar en laat uitlekken.

Gaar de diepgevroren broccoli. Breng hiervoor water aan de kook. Voeg vervolgens de groenten toe. Zodra het water opnieuw kookt, de groenten van het vuur halen en onder koud water houden om de garing te stoppen.

Doe de kippenblokjes en de saus met honing in een grote pan. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm 3 minuten. Meng de macaroni erbij met een houten lepel. Warm het geheel 2 minuten op met het deksel op de pan. Voeg de broccoli toe. Meng alles en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Dien op met geraspte kaas. 

Tips & tricks

Penser à remplacer les pâtes habituelles par des pâtes complètes qui contiennent plus de fibres.