U bent hier

Risotto met erwtjes, worteltjes en ham

erwt
Wortel

Ingrediënten

  • 300 g erwtjes en worteltjes uit de diepvries of 1 blik of glas van 400 g
  • 200 g rondkorrelige rijst
  • 2 el olijf- of arachideolie
  • 500 ml groentebouillon
  • 4 sneden gekookte ham
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 2 nootjes boter

Risotto met erwtjes, worteltjes en ham

Print
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen
erwt
Wortel

Bak de rijst 2 minuten in de olie en giet er de bouillon over. Kook gedurende 10 minuten met het deksel op de pan. Roer regelmatig om.

Snijd de ham in reepjes (of blokjes).

Gaar de diepgevroren erwtjes en worteltjes. Breng hiervoor water aan de kook. Voeg vervolgens de groenten toe. Zodra het water opnieuw kookt, de groenten van het vuur halen en onder koud water houden om de garing te stoppen.

Of laat de groenten uit blik of glas uitlekken.

Voeg de ham en groenten toe als de rijst al het vocht heeft opgenomen. Meng het geheel. Verwarm nog 1 minuut met het deksel op de pan.

Haal van het vuur en laat 3 minuten rusten alvorens op te dienen.

Tips & tricks

Voeg geraspte kaas toe.