U bent hier

Scampipannetje met groenten op zijn Thais

Paprika

Ingrediënten

  • 250 g bloemkool uit de diepvries
  • 250 g prinsessenbonen uit de diepvries
  • 500 g paprikareepjes uit de diepvries
  • 500 g scampi's
  • 2 el olijfolie
  • 5 el olijfolie
  • Het sap van 2 limoenen
  • Stuk gember van 2cm
  • 1 el vissaus
  • Paprikapoeder
  • 1 bos koriander
  • 1 el gehakte citroenmelisse

Scampipannetje met groenten op zijn Thais

Print
Voorgerecht
60 minuten
4 personen
Paprika

Ontdooi de reuzengarnalen indien nodig.

Bereid intussen de marinade. Meng hiervoor 3 eetlepels olijfolie, het limoensap, de geraspte gember, de vissaus, het paprikapoeder en de helft van de fijngehakte koriander.

Snijd de garnalen langs de buikzijde in de lengte open te beginnen bij de staart (niet volledig opensnijden, ze moeten alleen geopend zijn) en verwijder het darmkanaal. Dompel de garnalen in de marinade en laat gedurende 30 à 60 minuten in de koelkast rusten.

Gaar de bloemkool en de prinsessenbonen. Breng hiervoor water aan de kook. Voeg vervolgens de groenten toe. Zodra het water opnieuw kookt, de groenten van het vuur halen en onder koud water houden om de garing te stoppen.

Haal de garnalen uit de marinade en bak ze in een eetlepel olijfolie gedurende 1 minuut in de wok. Schep de garnalen uit de wok en bak gedurende een vijftal minuten de paprikareepjes. Voeg de garnalen er terug aan toe evenals de rest van de marinade en laat nog een 2-tal minuten garen. Voeg de bloemkool en de prinsessenbonen toe en warm het geheel gedurende 1 minuut op. Werk af met de rest van de gehakte koriander en dien op.

Tips & tricks

Lekker in combinatie met rijst en saffraan.