U bent hier

Taartje van erwten en gemalen kaas

erwt

Ingrediënten

  • 500 g erwten uit de diepvries
  • 120 g geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 10 cl room
  • 30 g bloem
  • Peper en zout
Print

Taartje van erwten en gemalen kaas

Voorgerecht
30 minuten
4 personen
erwt

Breng licht gezouten water aan de kook. Voeg de erwten. Haal van het vuur zodra het water opnieuw kookt en spoel onder koud water. Houd enkele erwten over om te garneren en mix de rest. Weeg 200 g van deze puree af.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de eieren met de room in een kom. Roer de doperwten, bloem en geraspte kaas door de puree. Meng alles goed. verdeel de bereiding over de vormpjes.

Laat het gerecht 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven.

Garneer met erwten en trosjes kerstomaatjes gebakken in een beetje olijfolie.